Justerad bansträckning på Fjällmaraton Sälen

Med 2,5 vecka kvar till start justerar vi nu bansträckningen på Fjällmaraton Sälens 21km-bana. Förändringen innebär att deltagarna på halvmaran nu avviker upp mot Sälfjället direkt efter första vätskestationen vid Högfjällshotellet och därmed aldrig kommer upp på Östfjället.

”-Orsaken till att vi förändrar banan är att vi tror att banan kommer upplevas som trevligare bland deltagarna. Vi utnyttjar nu de finast fjällstigarna vi har i området på ett bättre sätt”, säger banchef Jimmy Birklin.

Antalet vätske/energistationer längs med halvmaraton-banan blir minskar från 4 till 3 stycken, men stigningen ändras inte nämnvärt.

Läs mer om Fjällmaraton Sälens bana här.

Banskiss till 42km- respektive 21km-loppet finns här.

Banskiss till Barnens fjällmaraton finns nu också online här.

Posted in:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *