Intervju med Sofie Johansson

Sofie Johansson är svenska elitorienteraren som sedan flera år tillbaka bor och arbetar i Norge. I år upprepade hon segern i damernas 42 km-klass från 2013 och är därmed obesegrad dam i Fjällmaraton Sälens 42km-klass. Efter målgång förvånades hon att prestationen blev så pass bra, men med imponerande förmåga att hålla jämn fart genom loppet så blev segermarginalen tämligen bred. Vi är glada över att få till en intervju med Sofie.

sofie2Vad tänker du när du ser tillbaka på trailsäsongen 2014?

Att det har varit många fina lopp som jag skulle vilja ha varit med på. Jag har mest sprungit lokala lopp men ser och blir inpirerad av många andra lopp.

Vad hade du för mål och har du kunnat nå upp till dem? Varför/varför inte?

Genomföra Fjällmaraton utan att spricka sista 10 km. Målet nåddes jeg kunde springa jämnt hela vägen. Ett annat mål var att springa Etape Bornholm och där springa 5 jämna lopp med genomsnittsfart under 4 blankt på km.

sofie3Hur har din träning i korta drag sett ut under året?

Lustbetonad! Jag har tränat när jag haft lust och det jag har haft lust till. Det har blivit mest löpning, orientering, längdskidor og cykling. Har haft många hårda pass och nästan ingen långpass. Hade bara två löppass på över 80 minuter innan Fjällmaraton, ett av dem var en terränghalvmaratontävling .

Finns det något du redan nu vet att du skulle vilja göra annorlunda till nästa säsong?

Borde ha haft flera långpass med løpning.

Vilket är ditt bästa tips till den som är nyfiken på att testa ett fjällmaraton men tidigare aldrig sprungit så långt?

Fjällmaraton är en upplevelse och en utmaning som bjuder på fin natur och bana. En maraton i fjället blir inte monoton och tråkig etftersom det helatiden är varierande underlag, kupering och utsikt.

sofie1Vilken är din favoritplats för traillöpning?

Närområdet, det ska vara enkelt att ta seg dit. Annars är fjällterräng det absolut bästa, där är det bara att njuta.

Vad önskar du dig i julklapp?

Det vet jag inte. Men jag hoppas på att vi hittar en resa till ett varmt ställe där det finns många fina stigar att springa på. 

Anmälan Fjällmaraton Sälen 2015

 

 

Posted in:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *