Dubbla rekord från maratonfavoriterna Björnberg och Kleist

Av alla de nästan 300 modiga löpare som tagit sig an den fullånga maratonsträckan var det två förhandsfavoriter som visade allra högst klass. I damklassen gjorde Jenny Björnberg ett storartat lopp där hon tidigt tog ledningen och utökade den sakta men säkert. Segrartiden på 3:35:35 är inte bara en förbättring av hennes tid från i fjol utan även en tydlig sänkning av rekordet på den nuvarande banan! Fin tvåa blev Malin Barrulf på 3:51:04 och Carolina Edwall slutade trea med tiden 4:02:33. Men det slogs inte bara ett rekord idag utan även i herrklassen reviderades rekordtiden! Det nya rekordet lyder 3:02:18 och innehas av dagens segrare Anders Kleist. Tvåan i loppet Johannes Eklöf bjöd dock upp till kamp och stod för en stark insats när han sprang runt banan på 3:06:47. På tredje plats kom Andreas Magnusson med 3:23:28.

Nu hejar vi in de löpare som fortfarande kämpar ute på fjället!

De fem främsta i klassen Damer 42 km.

Anders Kleist på väg mot seger och nytt banrekord.

HÄR hittar du resultat. (Inofficiella)

Posted in:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *