• ANTA SÄLENFJÄLLENS MÖRKASTE UTMANING!

  Första upplagan blev en succé, en mäktig och storslagen upplevelse för de som antog utmaningen. Vi har därför beslutat att inför 2019 bjuda på ytterligare en distans –
  Fjällnatten Sälen 7 km!

  Fredagen den 23 augusti har du chansen att delta i en sällan skådad utmaning – ett lopp på fjället efter solens nedgång, endast i pannlampans sken.

  Till starten, som är belägen vid klassiska Snögubben, transporteras du som deltar med Gustavsliften och kan då passa på att ladda inför start samtidigt som solen går ned bakom fjällen. Målet är sedan beläget på den ordinarie arenan utanför Experium i Lindvallen. Bansträckningen är alltså helt och hållet förlagd till kalfjället, över toppar och på stigar som inte tidigare använts för någon annan distans. Vår förhoppning är att bjuda på en helt unik upplevelse.

  BANAN

  Banan som används sträcker sig alltså över fjäll som tidigare inte besökts och de 12 km och 190 hm som kommer ta dig till målet vid Experium bjuder på en tuff utmaning. Årets nyhet, Fjällnatten Sälen 7 km, bjuder på 90 hm har samma inledning och avslutning som 12 kilometers banan. Se bansträckning och banprofil till höger.
  Banan kommer vara tydligt markerad med reflexer.

  ENERGI

  Energistation Stensjön, belägen efter 2,6 km resp. 7,6 km, kommer vara öppen och erbjuder högklassig energi till samtliga deltagare. Vid målgång bjuds det på återhämtande energi.

  ANMÄLAN

  Anmälan sker via hemsidan.

  I anmälan ingår:
  – Lift till start via Gustav Express
  – Energi vid Stensjön
  – Energi efter målgång
  – Mössa med unikt tryck från Bagheera
  – Rabatterat pris på pannalampa Ray X10 från Mtiger Sports
  – Övriga erbjudanden från våra partners

  ANTAL DELTAGARE

  Antal deltagare som kommer erbjudas start är begränsad till 250 st. Detta för att kunna säkerställa kvalitet högsta kvalitet för alla.

  STARTTID

  Gemensam start, när mörkret lagt sig över fjälltopparna, klockan 21:30.

  STARTLISTA

  Startlista för Fjällnatten Sälen publiceras dagarna innan loppet (PDF)

  DUBBELN!

  Vem klarar av att genomföra Fjällmaratondubbeln i Sälen? Inte många tror vi, men antar du utmaningen erbjuds du delta i Fjällnatten Sälen för rabatterad avgift.

  PM FJÄLLNATTEN

  Ladda ner PM HÄR.

 • Anmälan
  Fjällnatten Sälen 2019

  BANPROFIL

  BANSTRÄCKNING