• Antar du Sälenfjällens mörkaste utmaning 2019?

  Första upplagan blev en verklig succé, en mäktig och storslagen upplevelse för de som antog utmaningen. Vi har därför beslutat att bjuda på ytterligare en distans 2019 – Fjällnatten Sälen 7 km!
  Fredagen den 23 augusti har du alltså chansen att delta i en sällan skådad utmaning – ett lopp på fjället efter solens nedgång, endast i pannlampans sken.

  Till starten, som är belägen vid klassiska Snögubben, transporteras du som deltar med Gustavsliften och kan då passa på att ladda inför start samtidigt som solen går ned bakom fjällen. Målet är sedan beläget på den ordinarie arenan utanför Experium i Lindvallen. Bansträckningen är alltså helt & hållet förlagd till kalfjället och över toppar & på stigar som inte tidigare använts för någon annan distans. Vår förhoppning är att bjuda på en helt unik upplevelse.

  Bansträckning & banprofil

  Banan som används sträcker sig alltså över fjäll som tidigare inte besökts och de 12 km & 190 hm som kommer ta dig till målet erbjuder en tuff utmaning. Den lite kortare varianten på 7 km bjuder på 90 hm. Se bansträckning och banprofil till höger.
  Banan kommer vara tydligt markerad med reflexer.

  Energi

  Energistation Stensjön, belägen efter 2,6 km resp. 7,6 km, kommer vara öppen och erbjuder högklassig energi till samtliga deltagare. Vid målgång bjuds det på återhämtande energi.

  Anmälan

  Anmälan sker via hemsidan.

  Detta ingår i anmälan:
  Lift till start via Gustav Express
  Energi vid Stensjön
  Energi efter målgång
  Mössa med unikt tryck från Bagheera
  Rabatterat pris på pannalampa Ray X10 från Mtiger Sports (går att köpa vid anmälan).
  Övriga erbjudanden från våra partners

  Antal deltagare

  Antal deltagare som kommer erbjudas start är begränsad, när anmälan öppnar är det först till kvarn som gäller.

  Starttid

  Gemensam start, när mörkret lagt sig över fjälltopparna, klockan 21:30.

  Startlista

  Startlista Fjällnatten Sälen publiceras dagarna innan loppet (pdf)

  Dubbeln!

  Vem klarar av att genomföra Fjällmaratondubbeln i Sälen? Inte många tror vi, men antar du utmaningen erbjuds du delta i nattloppet för rabatterad avgift. Den dam resp. herre med bästa tid erhåller självklart evig ära.

 • Anmälan
  Fjällnatten Sälen 2019

  Banprofil

  Bansträckning