• Antar du Sälenfjällens mörkaste utmaning 2018?

  En ny distans gör inträde i Fjällmaratonhelgen – Fjällnatten Sälen!
  Fredagen den 24 augusti får du alltså nu chansen att delta i en sällan skådad utmaning – ett lopp på fjället efter solens nedgång, endast i pannlampans sken.

  Till starten, som är belägen vid klassiska Snögubben, transporteras du som deltar med Gustavsliften och kan då passa på att ladda inför start samtidigt som solen går ned bakom fjällen. Målet är sedan beläget på den ordinarie arenan utanför Experium i Lindvallen. Bansträckningen är alltså helt & hållet förlagd till kalfjället och över toppar & på stigar som inte tidigare använts för någon annan distans. Vår förhoppning är att bjuda på en helt unik upplevelse.

  Bansträckning & banprofil

  Banan som används sträcker sig alltså över fjäll som tidigare inte besökts och de 12 km & 190 hm som kommer ta dig till målet erbjuder en tuff utmaning. Se bansträckning och profil här.
  Banan kommer vara tydligt markerad med reflexer.

  Energi

  Energistation Stensjön, belägen efter 7,6 km, kommer vara öppen och erbjuder högklassig energi till samtliga deltagare. Vid målgång bjuds det på återhämtande energi.

  Anmälan

  Anmälan sker via hemsidan. Anmälningsavgiften är 695 SEK per person. Efteranmälan kan också göras, i mån av plats, i tävlingsexpeditionen inne på Experium under fredagen den 24 augusti till en kostnad av 895 SEK.

  Detta ingår i anmälan:
  Lift till start via Gustavsliften
  Energi vid Stensjön
  Energi efter målgång
  Mössa med unikt tryck från Bagheera
  Rabatterat pris på pannalampa Ray X10 från Mtiger Sports (går att köpa vid anmälan).
  Övriga erbjudanden från våra partners

  Antal deltagare

  Antal deltagare som kommer erbjudas start är begränsad, när anmälan öppnar är det först till kvarn som gäller.

  Starttid

  Gemensam start, när mörkret lagt sig över fjälltopparna, cirka klockan 22:00.

  Startlista

  Startlista Fjällnatten Sälen publiceras dagarna innan loppet (pdf)

  Dubbeln!

  Vem klarar av att genomföra Fjällmaratondubbeln i Sälen? Inte många tror vi, men antar du utmaningen erbjuds du delta i nattloppet för rabatterad avgift. Den dam resp. herre med bästa tid erhåller självklart evig ära men också fina priser delas ut.
  Är du redan anmäld till någon annan distans men även vill delta i Fjällnatten, hör av dig till info@fjallmaratonsalen.se för att erhålla rabattkod.

 • Anmälan
  Fjällnatten Sälen 2018

  Banprofil

  Bansträckning