fbpx

3 tips – Beata Falk, segrare 42 km 2017

Ny serie: 3 tips – Inför Bagheera Fjällmaraton Sälen 2018

Vintern håller ett stadigt grepp om den svenska fjällvärlden men visst känns det ändå som att våren närmar sig? Solen skiner längre för varje dag och börjar värma skidbackar och kalfjäll. Det återstår dock några månader innan de första löpstegen på barmark tas här i Sälenfjällen. Vi njuter så länge av härlig vinterlöpning och riktar blicken mot fjällmaratonhelgen i Lindvallen, dit ganska precis sex månader återstår.

För att hålla gnistan sprakande fram till dess kommer vi under året presentera en serie tips från personligheter som på något sätt deltagit i Bagheera Fjällmaraton Sälen. Det kan vara tips från deltagare, volontärer, publik eller som den här gången, segraren på 42 km från 2017 – Beata Falk.

3 tips – Beata Falk

Beata Falks 3 tips för en lyckad fjällmaratonhelg i Sälen.

  1. Träna på att springa obanat/på ojämnt underlag. Finns både mycket tid och energi att spara om man inte måste lägga så mycket kraft på att fundera på var man ska sätta fötterna. Lättare att njuta av utsikten då också!
  2. Tänker att det är klokt att se till att dricka och äta ngt vid de kontroller som finns. När det börjar gå tungt är det ofta lite sent att börja dricka/äta ”ikapp” och dessutom svårt att få i sig den mängden man då ligger back.
  3. Ta vara på sommaren och spring på upptäcktsfärd/långpass för att vänja benen vid att hålla på att springa litet längre. Gärna på mjuka småstigar så sliter det inte lika mycket som asfalt.

 

Kom ihåg att följa oss på  Facebook och Instagram för de senaste nyheterna och annan inspiration.

 

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.