fbpx

Coachtips – en problemfri övergångsperiod till våren!

Hej fjällmaratonvänner!

Påskveckan har genomförts i Sälen och det med fantastiska vinterförhållanden i backar och längdspår. För oss löparentusiaster börjar dock känslan ”kan inte den där förbaskade snön ta och försvinna snart”, bli mer än påtaglig. Med allra största sannolikhet är det dock en tidsfråga innan all snö är borta och vi utan bekymmer om snö kan ge oss ut på stigar och skog utan risk för att slira och halka fram.

Ett tips till alla er som känner er sugna på att öka upp löpträningen i och med våren är dock att vara vaksam på det förändrade underlag som vi ger oss in på. Att byta underlag i sin löpning kräver ofta en successiv upptrappning då exempelvis musklerna kring fotleder blivit lite förslappade efter en vinter där de kanske inte belastats på samma sätt genom skidåkning eller löpning på cykelbanor och väg.

Att springa obanat i skog och på stig är dock perfekt träning för hela kroppen och vi får även jobba mer med balansen. Löpsteget blir heller inte lika monotont som vid asfaltslöpning.

På Runners Worlds hemsida publicerades för ett tag sedan en artikel om hur du som löpare kan vara extra vaksam med att ta hand om och stärka dina fötter för att undvika problem med skador kring dem. Även om denna typ av träning kan det vara väl investerad tid för att kunna njuta smärtfritt under många härliga löppass nu när kung Bore slutligen släpper greppet om vintern!

Avslutar med en bild från en snöfattig del av banan från i höstas.

Träna smart och prioritera din hälsa – det är bara du som ansvarar för den!

fms

 

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.