fbpx

EQPE blir ny titelsponsor till Fjällmaraton Sälen

Klädmärket EQPE blir från och med 2023 ny samarbetspartner till Fjällmaraton Sälen – som i år arrangeras för tionde gången!
Samarbetet innebär att EQPE går in som titelsponsor för evenemanget – det näst största i Sälenfjällen sommartid – och som sedan starten 2013 vuxit till fjolårets anmälningsrekord på 2370 deltagare. Samarbetet börjar gälla omgående och sträcker sig över 2025 års evenemang.

Det är med stor förväntan som projektledare för evenemanget, Oskar Sandberg, ser på det nya samarbetet:

Det ska bli inspirerande att tillsammans med EQPE fortsätta utveckla Fjällmaraton Sälen by EQPE. Vår uppfattning är att EQPE har ett stort utbud av produkter som våra deltagare efterfrågar, samt att de ligger väl i linje med evenemangets profil. Att även SkiStar de senaste åren etablerat sin sommarsatsning Sports and Adventures gör att Fjällmaraton Sälen by EQPE har en spännande framtid till mötes! Sälen är nu en året runt destination och som deltagare erbjuds du en mängd aktiviteter utöver att endast delta på någon av våra distanser. I och med det nya samarbetet med EQPE och fortsatt täta samarbetet med SkiStar hoppas vi kunna lyfta fler delar kring arrangemanget även om löpningen på fjället fortsatt kommer vara i centrum under helgen.

Fjällmaraton Sälen by EQPE – godbitarna blir kvar!

– Mycket under evenemanget kommer vara sig likt. Våra magiska fjäll står kvar. Milsvida vyer, fantastiska omgivningar och att utmana sig själv är det som Fjällmaraton Sälen by EQPE handlar om och kommer vara så fortsatt. Efter alla års feedback från våra deltagare tror vi oss veta vad som är ett vinnande koncept och vill därför inte förändra för mycket. Det nya samarbetet kommer innebära en del nyheter också men det kommer man som deltagare få ta del av allt eftersom, säger Oskar.

– Det ska bli väldigt intressant och kul att få vara med och utveckla Fjällmaraton Sälen, ett fantastiskt lopp med enorm potential! Att få placera våra produkter i dess naturliga miljö i samarbete med Fjällmaraton Sälen känns som en perfect match, säger Anders Aspgård, General Manager EQPE.

Fjällnatten läggs på is
Sedan starten 2018 har loppet Fjällnatten arrangerats med start vid toppen av liften Gustav Express – 2023 blir det dock inte så.

– Vi som arrangörsförening har valt att inte köra Fjällnatten detta år. Det har varit ett häftigt lopp men gjort helgen spretig för oss i arrangörsleden. Då loppet inte lyft så som vår ambition har varit väljer vi nu att ta en paus med loppet. Vi ska hem på kammaren och fundera, kanske dyker Fjällnatten upp igen, då i ny tappning, säger Oskar.

Anmälda deltagare till Fjällnatten har möjlighet att flytta sin anmälan till valfri distans under lördagen (10 km, 21 km, 42 km) eller få pengarna tillbaka.

Bagheera tackar för åtta års samarbete
Efter att ha varit med som titelsponsor av trailloppet Fjällmaraton Sälen sedan år 2015 väljer Bagheera AB att kliva av som titelsponsor. Vi har haft åtta år av ett givande samarbete med Malungs OK som står som arrangörer av ett av Sveriges populäraste traillopp men nu är det dags för oss att lämna över stafettpinnen. Vi kommer ha ett fortsatt samarbete med Malungs OK som orienteringsklubb och vi önskar dem lycka till med kommande arrangemang.

Vi rivstartar nu det nya samarbetet med det första anmälningsstoppet 28/2.
Säkra din startplats till bästa pris och gör din anmälan redan idag!

Om Fjällmaraton Sälen by EQPE:
Fjällmaraton Sälen by EQPE är ett löparevenemang som arrangeras av den ideella föreningen Malungs Orienteringsklubb. Föreningen anordnar årligen ett antal större evenemang i Sälenfjällen där Fjällmaraton Sälen är det största med över 2000 deltagare. Fjällmaraton Sälen hade premiär 2013. Malungs Orienteringsklubb var även drivande i att O-ringen gick i Sälen åren 2008 och 2016 med över 20 000 deltagare. Hela det ekonomiska överskottet för evenemangen går tillbaka till föreningens ungdoms-, bredd- och elitverksamhet.

www.fjallmaratonsalen.se / www.malungsok.seOm EQPE och SkiStar:

EQPE är klädmärket som lanserades av SkiStar 2018 och som erbjuder prisvärda utomhuskläder anpassade för skandinavisk miljö. Fjällturismbolaget SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Sälen, Vemdalen, Åre och Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. Verksamheten delas in i tre segment; Drift av skidanläggningar, Fastighetsutveckling & exploatering samt Drift av hotellverksamhet. Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien är SkiStars affärsidé att med gästerna i fokus skapa minnesvärda fjällupplevelser, utveckla hållbara destinationer, erbjuda boende, aktiviteter, produkter och tjänster av högsta kvalitet.

www.eqpestore.com / www.skistar.com

FLER NYHETER

NY TÄVLINGSLEDNING

Sedan årsskiftet så har Fjällmaraton Sälen by EQPE en ny tävlingsledning. William Lind som jobbat inom arrangörsföreningen parallellt med sin landslagskarriär i orientering de senaste 15 åren kliver nu in [...]

Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.