fbpx

Falkenberg Allstars storbuss fullbokad inför 2016

Johan_jonsson

Starten har gått av premiärupplagan på Sälen1K i augusti 2015. Johan Jonsson tar snabbt täten och sätter upp högsta fart från start. Foto: Anton Östlin.

Johan Jonsson är snickaren som sedan två år tillbaka fastnat för traillöpning och idag drömmer om att kunna jobba med att hjälpa löpare med träning samt anordna löparresor och events. Vid sidan om detta gör Johan en friidrottssatsning på 400 meter där han i år var med och slog nordiskt rekord för 35-åringar i stafett. Han är även en av våra mest hängivna ambassadörer till Bagheera Fjällmaraton Sälen.

Under årets fjällmaraton-helg i Lindvallen dök den pratglada och lite kaxige Hallänningen upp vid trailsprinten Sälen1K. Efter en tuff duell med elitorienteraren Anton Sjökvist fick nöja sig med en andraplats, men utmanande hårt om segern ända in på upploppet. Till skillnad från den stora massan startade Johan inte i det långa fjällmaratonloppet p.g.a. en skada, men var reseledare åt en mindre grupp Falkenbergare

Innan hemresan mot Halland träffade fick vi en pratstund med en nöjd Johan: ”- Ett jäkla härligt lopp, fantastiskt med boende, mat och skön relax precis inpå start- och mål…. och funktionärerna… det var så glada och stämningen var grymt fin utefter banan för såväl publik som löpare!”, kommenterade han och tillade: ”- Nästa år kommer jag tillbaka med en hel busslass från Falkenberg!”.

johan jonsson_2

Johan Jonsson och Anton Sjökvist efter duellen på trailsprinten Sälen 1K i Lindvallen 2015. Foto: Anton Östlin.

Sagt och gjort så kom ett mail till arrangören i veckan, där Johan redan nu i mitten av november fyllt upp en buss med 53 personer som till 2016 utmanar sig själva i att bli fjällmaratonlöpare. ”- Jag har ett bra kontaktnätverk och känner mycket löpare. Av mina facebook-vänner är säkert hälften hängivna löpare, men jag är ändå lite förvånad av att det var så enkelt att dra ihop ett så pass stort gäng”, säger Johan, som nu för första gången blir reseledare för en hel busslast med traillöpare.

På hemmaplan har Johan startat en egen trailtour, Falktouren, med sex deltävlingar som arrangeras var tredje veckan i skogarna omkring Falkenberg. Även där är intresset stort och 150-200 löpare har samlats på höstens inledande lopp. Johan är ändå inte nöjd. ”-Det är 1500 pers som springer stadsloppet i Falkenberg. Att springa trail är så mycket härligare. Det måste gå att få fler av väglöparna att våga hittta ut i skogen!” Inför finalen i Falktouren avslöjar Johan även en överaskning: ”-Om jag skall vara ärlig är bussen till Sälen ännu inte full, det finns en extra plats kvar, den skall lottas ut som ett pris på vår bankett i Falktouren efter den sista deltävlingen. Jag tror det kommer att bli en extra touch på finalen”, myser Johan.

Intresset för traillöpningen föddes hos Johan för så sent som två år sedan då han semestrade i de norska fjällen. ”-Först då fattade jag vilken livsnjutning det är att fritt få springa i tyst och lugn skogsmiljö och det är något jag vill att även andra människor skall upptäcka. ”-Jag är 37 år och singel, så jag fattar att jag har lite mer tid än många jämnåriga som har familjer och småbarn. Föräldrarna i våra träningsgrupper vill ändå tokträna och får gå varannan gång. Det verkar vara ett helvete och stressigt att få till logistiken”, funderar Johan som ofta ensam reser 30 minuter enkel väg efter jobbet för att få springa i Åkullas skogar, nordost om Falkenberg. ”-För mig är traillöpningen ett sätt att hitta lugnet och harmonin i kroppen. Även om jag satsar på sprintdistans (400 meter) i friidrotten springer jag inte en meter asfalt i min träning förutom intervallpassen på bana.”

Vi arrangörer är glada och imponerade över Johans kreativa arbete som ambassadör till loppet. Vill du också bli ambassadör till ett av Sveriges starkast växande löpar­rangemang?

Läs mer på vår ambassadörssida och kontakta oss via e-post info@fjallmaratonsalen.se vid frågor!

Faktarutan

Namn: Johan Jonsson

Ålder: 37 år

Aktuell: Fjällmaraton Sälen-ambassadör som redan fyllt en buss med 53 Hallänningar inför Bagheera Fjällmaraton Sälen 2016. Dessutom friidrottare med målet att slå nordiskt rekord för veteraner på 400 meter.

Mål: Springa 400 meter på under 51,5 sekund under 2016 och prestera sitt bästa på veteran-EM i Portugal på den distansen.

Bagheera Fjällmaraton Sälen 2015 from Bagheera Fjällmaraton Sälen on Vimeo.

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.