fbpx

Fina tider bland eliten – vinnare är vi allihopa!

15:47 – 2022-09-03

Så var alla segrare i mål under årets Fjällmaratonhelg. En tuff upplaga med en hel del dimma och blöta stigar mötte deltagarna där ute på fjället. Målgångarna rullar fortsatt in ute på Experiumtorget, men det är dags att summera toppen i samtliga klasser.

Ett stort utropstecken under dagen var ett hela tre av sex segrare representerade Hässelby, vilken utdelning för Stockholmsklubben! Eric Djurberg var första löpare i mål och såklart då även segrare i herrarnas 10 KM. Erik berättade att han hade maxpuls redan i första backen och lämnade tidigt konkurrenterna med en betryggande lucka bakåt. Av de jagande var det Elliot Åkesson från IFK Hallby och Johan Larsson Norell som drog längsta strået. Elliot kom gick i mål 2:29 efter Erik.

I damernas 10 KM var det fjolårssegraren i 21 KM, Kerstin Axelsson, som i år hade valt att gå ner i distans efter en lite strulig träningssommar. Kerstin visade dock att hon minsann inte kan ha tränat så dåligt eftersom hon tog en utklassande seger mer än 8 minuter före tvåan – Lisa Heens från Hulåns IF.

Dagens tredje Hässelbysegrare kom i herrarnas 21 KM. Axel Djurberg, som i motsatts till klubbkompisen Kerstin, klassat upp sig en distans från 2021 års lopp. Martin Svanborg från Bromma IF bjöd länge upp till kamp men fick till slut se sig besegrad med knappa tre minuter efter att ha stumnat något på slutet. 3a i den klassen var Adam Persson från Östersunds SK.

Kerstin Axelsson, Axel Djurberg och Eric Djurberg tog hem varsin seger under lördagen.

Det var stor dramatik i maratondistansen. I både damernas och herrarnas maratondistans skedde stora omkastningar under dagen. Tyvärr var det ett antal löpare som sprungit fel på Östfjället efter att en snitsel där löparna skulle vika av från spången hade försvunnit. Extremt olyckligt då detta gjorde att dessa löpare sprang en kortare väg. De löpare som trots den försvunna snitseln hade sprungit rätt i täten, bland annat de slutgiltiga segrarna Tom Fahlen och Stina Nordström, kom efter en stund ifatt löpare trots att de visste sig leda. Efter lite förvirring och ett antal svordomar senare så fortsatte löparna.

Vi som arrangör beklagar det inträffade och har valt att ge 15 minuter tidstillägg till de löpare som sprungit fel. De officiella resultaten kan dröja för att reda ut vilka löpare som av misstag hamnat på fel stig. Tror man sig ha sprungit fel, eller vet att liveresultatet inte stämmer, får man gärna höra av sig.

Resultatet då? Efter Tom Fahlén, Landsbro IF skidor, kom Mattias Westman, Umara Sports Club, 2:31 efter. Tom och Mattias hade sällskap stora delar av dagen men splittrade sig efter en fartökning av Tom på sista milen. Trea blev Kristoffer Theland från Frösön. Om det var jämt i herrklassen var det betydligt större marginal bland damerna på pallen. Stina från Östervåla IF var mer än 20 minuter före podieplacerade Zara Lundgren, Nordanstigs friidrott, och Mia Wallin, Ås.

Dagens segrare på herrarnas maratondistans – Tom Fahlen.

Vad kan vi säga om dagen i övrigt då? Först och främst. Vilka krigare ni är! Med allt från dimma, spöregn, gegga, sten, halka och höjdmetrar är det många hinder ni alla har övervunnit. Kanske gjorde det ont och var bitvis tufft både fysiskt och mentalt, men förhoppningsvis var det värt det när väl medaljen hänger där runt halsen. Alla ni som kämpade där ute idag, ge er själva en stor klapp på axeln, njut av era prestationer och fira rejält. Några kanske har gjort årets prestation, några har fått blodad tand.

Liveresultat går att hitta HÄR.


Anmälan till 2023 års lopp öppnar 19:00 ikväll.

FLER NYHETER

NY TÄVLINGSLEDNING

Sedan årsskiftet så har Fjällmaraton Sälen by EQPE en ny tävlingsledning. William Lind som jobbat inom arrangörsföreningen parallellt med sin landslagskarriär i orientering de senaste 15 åren kliver nu in [...]

Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.