fbpx

Fjällmaraton-helgen är igång!

Barnstart

Totalt 128 barn och ungdomar deltog i årets upplaga av Barnens Fjällmaraton. Foto: Anton Östlin

Under fredagkvällen avgjordes Barnens Fjällmaraton och premiärupplagan av Sälen 1K. Båda loppen använde en ny bana på 1 km med start och mål på arenan vid Experium. Den nya banan bjuder på varierat underlag där trailstigar varvas med löpning i Lindvallens slalombackar.

Först ut för dagen var barnen i Barnens Fjällmaraton. I Barnens Fjällmaraton finns, precis som vid de två tidigare upplagorna två olika distanser, 1 km respektive 2 km. På årets nya bana slogs ett kraftigt deltagarrekord med  128 deltagare som efter avklarat lopp blev mottagna på mållinjen med öppna armar av ingen mindre än maskoten Valle.

ValleBarnens

Maskoten Valle tog tillsammans med Lena Eliasson emot alla barn vid målgång. Foto: Anton Östlin

Direkt efter sista målgång i Barnens Fjällmaraton var det dags för årets nyhet Sälen 1K, som namnet skvallrar om handlar det om en trailsprint med gemensam start över distansen 1000 meter. Sälen 1K bjöd på rafflande strider efter att Johan Jonsson, Falkenberg satte högsta fart från start. Morgondagens speaker Anton Sjökvist var med på noterna och kunde i utförslöpningen ner mot arenan gå förbi och ta segern endast en sekund före Johan. På damsidan sprang Cecilia Kleist, Ik Akele imponerande och kunde ta en aningens större seger 10 sekunder före Ida Kasselstrand, Kisa SK.

Cecilia Kleist övertygade och vann premiärupplagan av Sälen 1K. Foto: Anton Östlin

Cecilia Kleist övertygade och vann premiärupplagan av Sälen 1K. Foto: Anton Östlin

 

Resultat Sälen 1K

Damer
1 Cecilia Kleist IK Akele 4:59
2 Ida Kasselstrand Kisa SK 5:09
3 Hana Hancikova Bagheera Fjällmaraton Sälen 5:12

 

Herrar
1 Anton Sjökvist Bagheera Fjällmaraton Sälen 4:14
2 Johan Jonsson Falkenberg 4:15
3 Adam Persson IF Hallby Skidor 4:18

 

Fullständig resultatlista finns här (pdf)

Resultat Barnens Fjällmaraton finns här (pdf)

FLER NYHETER

NY TÄVLINGSLEDNING

Sedan årsskiftet så har Fjällmaraton Sälen by EQPE en ny tävlingsledning. William Lind som jobbat inom arrangörsföreningen parallellt med sin landslagskarriär i orientering de senaste 15 åren kliver nu in [...]

Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.