fbpx

Fjällmaratonbanan blir permanent markerad

Under sommaren har ett projekt med syfte att markera banan för fjällmaraton genomförts uppe i Sälen. Det är med stor glädje som vi nu kan presentera att arbetet är slutfört och att lederna i framtiden kommer vara skyltade året om.

Banchefen Linus Bohman har lett arbetet med de nya markeringarna och är mycket nöjd med resultatet. Linus själv berättar om arbetet:

– Vi har haft planer på att permanenta banan under de senaste två åren och bestämde oss i vintras för att undersöka möjligheterna att genomföra detta. När berörda markägare kontaktats och ställt sig positiva till initiativet började vi arbetet omgående. Redan i mars var vi uppe på fjället med skoter för att lägga ut trästolpar, för att sedan slå ner dem och sätta upp skyltar nu under sommaren.

Vad är anledningen till att banorna nu permanentats?
Först och främst är det för att intresset att springa banorna mer än under själva evenemanget har varit stort. Det har varit stort redan tidigare år, men exploderat nu under sommaren med pandemin. Att uppleva glädjen och gemenskapen under fjällmaratonhelgen blir svårt att ersätta men att njuta av banan i Sälenfjällen går att göra under större delen av året!

Är det samma bana som tidigare år?
– Nej, vi har valt att dra om vissa sträckningar för att ta bort ytterligare asfalt och grusväg. Vi kan nu stolt säga att 95 % av sträckningen på 42 km banan är stig eller spång och nästan lika mycket av banorna för 21 km och 10 km.

För den som är intresserad kommer vi under hösten gå igenom hela banan och de nya sträckningarna i en reportageserie, så håll er uppdaterade i våra kanaler!

Fotnot. Skyltar som står i backar för alpin skidåkning kommer monteras ner under vintersäsongen.

FLER NYHETER

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.