fbpx

Fjällnatten Sälen – Lyckad premiär för löpning på fjället i mörker

50 löpare deltog i premiärupplagan av Fjällnatten Sälen. Starten vid klassiska Snögubben i Lindvallen blev en mäktig syn när pannlampskäglorna lyste upp fjällstigen och deltagarna gav sig iväg ut i mörkret. Gustav Express, stora liften i Lindvallen, öppnades upp särskilt för deltagare och publik, samtidigt som solen gick ner bakom molnen, en häftig och stämningsfull färd innan start.


Banans 12 km och 190 höjdmeter skulle alltså besegras i totalt mörker och endast visst sken från fullmånen syntes genom molnen. Deltagarna erbjöds energi vid Stensjön efter drygt halva vägen och kunde sedan glida utför, via serpentinstigarna, genom Lindvallens skid- & liftsystem.
Vid målgång var stämningen på topp och för många deltagare blev det en lyckad premiär i Fjällnatten. För flera av löparna var det även första gången de deltog i ett lopp i mörker, men inte sista.

Lena Nordlund, OK Kåre Falun, segrade i damklassen på tiden 1 timme och 5 min och tyckte om upplevelsen på fjället.
– Helt underbart, bästa återhämtningen efter en tuff jobbvecka. Jag brukar springa i mörker med pannlampa efter barnen har lagt sig så det här med nattlopp kommer bli min satsning framöver.

I herrklassen segrade Adam Georgsson, OK Nackhe.

– Jag är van nattorienterare så för mig kändes det bra hela vägen. Det gick lite fortare nu när jag inte behövde springa efter kartan utan helt kunde förlita mig på att följa reflexerna längs lederna.

Topp-3 Fjällnatten 2018

Damer
1. Lena Nordlund, OK Kåre 1.05.07
2. Emma Nilsson, OK Tranan 1.07.41
3. Lisa Nissa, Sälen 1.08.27

Herrar
1. Adam Georgsson, OK Nachke 50.41
2. Eric Rosander, Finspång 53.40
3. Jörgen Martinsson, Kolsva 55.38

Resultat Fjällnatten 2018

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.