fbpx

Intervju med Magnus Johansson

Magnus Johansson är en av coacherna som du kommer att få möta på Fjällmaraton Sälens löparläger i Lindvallen den 12-15 juni. Vi träffade Magnus och ställde lite frågor. 

Berätta vilka tankar du har inför sommarens fjäll-läger i Lindvallen!

MJDet ska bli riktigt kul att åka upp till Sälen och få träna motiverade löpare i den fina miljön. Jag är helt säker på att det kommer bli ett toppenläger som varken jag eller deltagarna kommer glömma i första taget.

Hur kommer träningarna fungera för de som vill springa långsammare eller fortare på passen?

Vid varje pass kommer vi dela in gruppen i mindre grupper efter nivå, ambition och dagsform så att alla kommer kunna springa i sin takt, men ändå tillsammans med andra. Vår ambition är att alla deltagare ska kunna delta efter sina förutsättningar och få ut det de vill av varje pass.

Kan jag vara med fast jag inte har som ambition att springa Fjällmaraton?

Självklart! Lägret är till för alla som gillar löpning vare sig man ska springa Fjällmaraton Sälen, något annat lopp eller kanske inget alls.

Är det något jag som deltagare behöver förbereda mig på innan lägret?

Prova gärna din utrustning hemma innan lägret så några tråkigheter med skavsår eller annat inte förstår lägret och upplevelsen.

Vad är dina bästa löpartips för att jag som knappt har tränat löpning tidigare skall klara av att öka upp löpmängden och fortsätta vara skadefri? 

Tänk på att när du springer så ökar belastningen markant på hela din kropp, jämfört med när du t.ex. tar en promenad. Bygg därför sakta och säkert upp löpmängden under en längre tid. En ökad löpmängd innebär en ökad belastning för kroppen precis som en ökad hastighet när du springer. Glöm heller inte bort att träna dina muskler så de orkar med denna ökning och nu menar jag främst dina små muskler i fötter och underben som du generellt knappt inte vet om att du har. Stå på ett ben och blunda, hoppa hopprep eller så kallade ”tå-race” är några bra övningar för detta. Glöm inte heller bort att variera träningen genom att t.ex. byta underlag, skor eller typ av pass.

Läs gärna mer om Magnus verksamhet på www.magnusj.com

ANMÄL DIG HÄR REDAN IDAG!

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.