fbpx

Klart för start – tionde upplagan!

Sälenfjällen är redo för årets trailäventyr! Drygt 1800 deltagare är i skrivande stund anmälda till den tionde upplagan av Fjällmaraton Sälen. En upplaga som kan bli en av lerigaste sedan starten 2013, och då även en av de tuffare! 

Förutsättningarna inför lördagen är fina enligt banchef Linus Bohman.
– Jag blev positivt överraskad när jag började reka banan i början av denna vecka. Sommarens regn har inte påverkat i den omfattning som jag befarat och stigarna har torkat upp mycket bara senaste veckan. Det finns dock bitar som är både blötare och lerigare än normalt, och som deltagare kan man om man har möjlighet välja en sula med lite bättre grepp. Sträckningen på de blötaste partierna har gjorts om så att de går alternativ väg runt och om man som tävlande tar det lite lugnare där det är som lerigast kommer det att gå fint i helgen.

Energistationen vid Storfjällsgraven är flyttad till ledkorsningen mellan Högfjället och Mellanfjället.
– Den tänkta platsen för energistationen vid Storfjällsgraven beslutade vi att flytta då den inte var åtkomlig med fyrhjulingar utan att vi riskerar köra sönder den blöta marken. Istället för att ta bort stationen valde vi att flytta den 800 meter tidigare längs med 42km-/ och 21km-banan. Faktum är att placeringen nu är mer centrerad mellan Högfjällshotellets energistation och Hemfjällsstugans energistation, varför den kan komma att bli kvar till kommande års lopp. Vi har nu även möjlighet att få ut all vätska och energi med mankraft utan att köra sönder fjället.

Elitlöpare och motionärer i en härlig mix.
I de stora startfältet är ambitionerna vitt skilda, från nybörjarna som genomför sina första fjällopp, till elitlöparna som går för segrar och banrekord. Att sia i de olika klasserna låter vi bli, lördagen får istället ge oss svaren. Det vi vet är att det alltid brukar vara tighta kamper mellan skidåkare, friidrottare, orienterare och renodlade traillöpare i toppen.

Helgen smygstartar med Barnens Fjällmaraton.
Kom gärna och heja fram framtidens maratonlöpare under fredagskvällens barnlopp. 18:00 går starten för korta loppet på 1 km och 18:30 det långa loppet på 2 km. Det går att anmäla sig på plats för alla barn

Varmt välkomna till Fjällmaraton Sälen by EQPE 2023!

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.