fbpx

Lova och Johan snabbast i Sälen 1K


DSC_6877
Lova Perman OK Tyr och Johan Jonsson Falkenberg All stars. Så heter segrarna i kvällens sprintlopp, Sälen 1K som arrangerades i Lindvallens slalombackar under fredagskvällen. Den starkt kuperade och slingriga banan bjuder publiken på riktig underhållning och en rejäl dos mjölksyra för deltagarna.

Båda segrarna vann tämligen klart även om Johan Jonsson hotades av IFK Moras löparess Roman Ryapolov som attackerade starkt på slutet. Johan Jonsson var mäkta nöjd över segern, särskilt då han i fjol tvingades se sig besegrad på slutet av elitorienteraren Anton Sjökvist. I år räckte det dock hela vägen för Jonsson, som har tagit med sig en hel busslast med 52 personer från Falkenberg till loppet. För Jonsson är sprinten huvdloppet för helgen och i morgon coachar han sina medföljande gäster.

I damklassen var det riktigt tätt och bakom Lova fightades Madeleine Ekblad och Julia Gunnarsson hårt om andraplatsen där Madeleine efter en vass spurt drog det längsta strået och knep silvret. Båda vinnarna belönades med en takbok från Autoform i Malung.

DSC_6864

DSC_6883

Barnens Fjällmaraton

Under kvällen genomfördes även barnens fjällmaraton med såväl en kort som lång klass. Totalt deltog 120 barn i loppen och snabbast var Alvin Andersson och Alva Hermansson som sprang den 2 km och starkt kuperade banan på de snabba tiderna 8:37 respektive 8:57.

DSC_0059 copy

DSC_0089 copy

DSC_0137 copy

Resultat

Resultat Sälen 1K

Resultat Barnens Fjällmaraton 2 km 

 

FLER NYHETER

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.