fbpx

Lyckad trailrunning-weekend i Tandådalen

trailrunningläger_bild

Under torsdag till söndag tränade deltagarna på vårt trailrunningläger i Sälenfjällens omgivningar med bas i Tandådalen. Lägret som arrangerades för andra året i rad lockade i år tolv stycken löparmotionärer utspridda från stora delar av Sverige (och Danmark). Fokus på lägret är att bredda kunskapen och erfarenheten kring löpning på olika underlag. Deltagarna fick uppleva ett brett spektra av pass där innehållet varierade mellan löpning på fjälleder, fjällmyrar, fjällorientering i obanad terräng, löpteknik i backe, intervaller i myr etc.

Då vädergudarna visade sig från sin allra bästa sida bjöds det på fantastiska löpturer i strålande solsken under de två sista dagarna.  Deltagarna strålade med solen och kämpade ända in i kaklet intill sista passet som avslutades med en kortare tur på Hundfjället för halva gänget och ett riktigt långpass över kalfjället från Stöten till Tandådalen för andra halvan. Löpcoacher på lägret var Magnus Johansson (MagnusJ coaching) och Martin Lundqvist från företaget Skiruncoaching. Såväl Martin som Magnus är oerhört skickliga löpare och duktiga på att analysera löpstilar och teknik vilket utnyttjades till att varje individ blev filmad och fick individuell uppföljning om vad han/hon kan tänka på att utveckla för att bli bättre löpare.

Boende och mat anordnades i Skistars stugby Solbacken och tack vare Tandådalens Wärdshus slapp deltagarna gå hungriga mellan passen. Redan nu ser vi fram emot nästa års läger. Först skall vi dock se fram emot årets trailäventyr i Sälenfjällen den 29 augusti. Några av deltagarna kommer redan då tillbaka till Sälen, medan andra tränade för andra lopp eller bara för upplevelsen att få springa i fjällmiljön.

Tack till alla er deltagare som gjorde dessa dagar minnesvärda!

Se fler bilder från lägret här.

FLER NYHETER

NY TÄVLINGSLEDNING

Sedan årsskiftet så har Fjällmaraton Sälen by EQPE en ny tävlingsledning. William Lind som jobbat inom arrangörsföreningen parallellt med sin landslagskarriär i orientering de senaste 15 åren kliver nu in [...]

Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.