fbpx

Nytt lopp – Fjällnatten Sälen!

En ny distans gör inträde i Fjällmaratonhelgen – Fjällnatten Sälen!

Fredagen den 24 augusti finns nu chansen att delta i en sällan skådad utmaning – ett lopp på fjället efter solens nedgång, endast i pannlampans sken. Anmälan öppnar idag!

Till starten, som är belägen vid klassiska Snögubben, transporteras du som deltar med Gustavsliften och du kan då passa på att ladda inför start samtidigt som solen går ned bakom fjällen. Målet är sedan beläget på den ordinarie arenan utanför Experium i Lindvallen. Bansträckningen är alltså helt och hållet förlagd till kalfjället och över toppar och på stigar som inte tidigare använts för någon annan distans.

Ansvariga för det nya loppet i Fjällmaratonhelgen är Filip Wadsten och John Börjesson:

-Vår förhoppning är att bjuda på en ny, unik, upplevelse. Det innebär ju en ny nivå av utmaning när starten går efter att solen har gått ner och det ger den traditionella traillöpningen en ny dimension. Den extra utmaningen detta innebär tror vi kommer yttra sig i form av eufori och stolthet bland de som tar sig i mål. Löpning i mörker och på fjällstigar är, av egen erfarenhet, en svårslagen upplevelse.

Kort fakta:

Bansträckningen, som till största del är förlagd till befintliga leder, mäter 12 km och 190 höjdmeter ska avverkas.

Banan kommer vara tydligt uppmärkt med reflexer.

Anmälan öppnar 24 april och antalet deltagare är begränsat.

Mer info finns här.

[button size=”big” type=”wide” bg_color=”#2FAAE1″ text_color=”#ffffff” link=”https://endurancecui.active.com/event-reg/select-race?e=47264351″ linking=”new-window”]Anmälan
Fjällnatten Sälen 2018[/button]

 

Banprofil Fjällnatten Sälen 2018

Bansträckning Fjällnatten Sälen 2018

 

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.