fbpx

Överraskade segrare i Bagheera Fjällmaraton Sälen

DSC_6911

Tobias Johansson Falkenberg All stars och Linda Hansson AXA SC segrade i den fjärde upplagan av Bagheera Fjällmaraton Sälen i Lindvallen. På den 42 km och kuperade banan i fjällterräng, var de båda klara, men ändå överraskade vinnare i respektive klass.

Tobias Johansson hade själv inte förväntat sig att vinna men märkte efter hand att kroppen fungerade bra ju längre loppet led. Efter passage i Hemfjällstangen, med 11 km kvar att springa, passerade han Lerums Filip Helmroth som efter en mer offensiv öppning tröttnat rejält. – När jag passerade Filip förstod jag att jag var i ledningen och hade bra med krafter kvar mot slutet, säger en nöjd Johansson efter målgång. I mål skiljde hela 5 minuter och 57 sekunder. Trea i loppet blev Henrik Bengtsson, även han representerande Falkenberg All stars.

I damernas 42km-klass segrade Axa Sports clubs Linda Hansson och var också överraskad över segern. –Det var tungt i terrängen, blåst på fjället och jag fick verkligen kämpa idag, pustar Linda efter målgång. Även här avgjordes kampen på de sista kilometerna i kamp mot tvåan Matilda Häggström. Strax innan sista energistationen vid Stensjön fanns mer kraft i Hanssons ben som också kunde forscera snabbare utför de avslutande slalombackarna i loppet. Trea slutade Colette Coumans Härlövs IF.

DSC_7197

I mitten. Segrande Tobias Johansson Falkenberg. T.v. Erik Helmroth Lerum. T.h. Henrik Bengtsson Falkenberg All stars.

DSC_7190

T.v. tvåan Matilda Häggström, i mitten segrarinnan Linda Hansson, t.h. trean Colette Coumans.

Åström och Martner starkast på 21 km
I damernas 21 km-klass vann längdåkartjejen Johanna Åström från Lucksta IF i Medelpad. För Johanna var det premiär på ett löplopp över halvmarathondistans och vilken premiär det blev! I slutändan skiljde hela 3:59 ner till tvåan Therese Wånehed och trean Erika Bergentz var distanserad med hela 6.41 av Åström.

DSC_6979

Segrarinna damer 21 km Johanna Åström.

Ola Martner från Ryssbergets IK höll för favorittrycket och tog en komfortabel seger i herrarnas 21 km-klass. Efter en inledning av loppet där Spårvägens Archibald Casteel satte upp högsta fart uppför Lindvallens slalombackar, kunde sedan Martner gå ifrån i de tekniskt tuffare partierna. Jag är nöjd med loppet, det passade verkligen en orienterare, sa Ola som representerade Sverige vid Europmästerskapen i Tjeckien tidigare i våras. I mål var Martner hela 6:53 före Tommy Karlsson Ulrika IF. Trea blev Mattias Argårds IFK Mora OK.

DSC_6973

Ola Martner Ryssbergets IK segrade överlägset i herrarnas 21km-klass.

Den fjärde upplagan av Bagheera Fjällmaraton Sälen blev en vacker solskenshistoria. I strålande höstväder startade hela 1042 löpare och många löpare kom tillbaka med glada miner och upplevelser från fjällterrrängen. den nya tuffare fjällmaratonbanan togs av de flesta löparnas emot med lovord.

Fullständiga resultat från loppet kommer att publiceras här.

FLER NYHETER

NY TÄVLINGSLEDNING

Sedan årsskiftet så har Fjällmaraton Sälen by EQPE en ny tävlingsledning. William Lind som jobbat inom arrangörsföreningen parallellt med sin landslagskarriär i orientering de senaste 15 åren kliver nu in [...]

Rekordstort intresse för fjällets utmaning!

Fjällmaraton Sälen by EQPE 2024 närmar sig med stormsteg, och redan nu kan vi konstatera att intresset för loppet är rekordstort! Aldrig har vi haft så många anmälda deltagare vid [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.