fbpx

Rekordstora startfält i Sälen – både elit och bredd på plats!

Vi har väntat och vi har längtat, men nu är det verkligen inte långt kvar. Om mindre än ett dygn ljuder startskottet för Barnens Fjällmaraton som inleder fjällmaratonhelgen i Sälen och det står klart att rekordmånga i år ser fram emot att ge sig ut på fjället och ta sig an sin utmaning. Totalt passerade vi under torsdagen 2000 deltagare under helgen med rekordstora startfält i så gott som samtliga distanser. Det finns ett startplatser kvar, men observera vårt deltagartak på 250 löpare under Fjällnatten och 2000 löpare under lördagens lopp.

Som alltid utgörs startfälten av en härlig blandning av löpare på alla nivåer, från bredd till elit. Glädjande är att inte mindre än 14 länder från 3 olika världsdelar finns representerade. Vi är också glada att flera av topplöparna från 2019 års Bagheera Fjällmaraton Sälen valt att komma tillbaka även i år. Det ska bli intressant att se om de återigen kommer vara med i tätstriderna och kanske kunna pressa sina tider ytterligare. För Jenny Björnberg med två raka segrar i damernas 42 km har det blivit så gott som en vana att springa in först över mållinjen och vi vet om att hon siktar på en tredje seger. I herrarnas 42 km kommer ingen av de absolut främsta från tidigare år till start, men det är absolut ingen brist på löpare med hög kapacitet. Någon som redan visat att han behärskar det här tävlingsformatet är Noah Brautigam som för bara två veckor sedan kom tvåa under Bydalens fjällmaraton 50 km. Om han klarat av att återhämta sig efter den urladdningen kommer han säkert vilja vara med högt upp även här i Sälen. En utmanare ser vi annars i Hugo Lillieström som debuterar på maratondistansen men som har fina meriter från både löpning och orientering i bagaget.

I 21 km-klasserna ställer sig de båda segrarna från 2019, Kerstin Axelsson och Pontus Nordström, åter på startlinjen. I herrklassen är här de båda elitorienterarna Johan Högstrand och Jesper Svensk givna utmanare. Fjällnatten och lördagens 10 km ser på papperet mer öppna ut både på dam- och herrsidan men vi hoppas så klart även där på snabba tider och täta uppgörelser. Och oavsett vilken målsättning du som deltagare har talar allt för att du kommer få en härlig upplevelse med behagligt löparväder, torrt underlag och sällskap andra peppade löpare.

Följ helgens tävlingar under LIVE på hemsidan.

Vi vill även påminna er deltagare om att vi lever i en pandemi. Tillsammans hjälps vi åt för att ha en så säker helg som möjligt tillsammans. Läs gärna igenom våra Covid-regler en extra gång.

Varmt välkomna till Sälen!

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.