fbpx

Stina Nilsson återvänder till Sälenfjällen

Förra sommaren slog Stina alla konkurrenter på fjället, såväl kvinnor som män, och korsade mållinjen först i premiärupplagan av 10km-banan. I år kommer hon tillbaka och antar utmaningen igen – återstår att se om hon förblir obesegrad ett år till!

Stina Nilsson efter ca halva banan.

Som uppladdning för vintern gillar Stina Nilsson att njuta av vyerna i fjällterräng, samtidigt som det är tuff fysisk träning som passar väl in i grundträningen. Några mindre skadekänningar i just löpningen detta år gör att hon inte väljer att kliva upp på halvmaradistansen men det kan det mycket väl bli tal om framöver. Den periodvis reducerade löpmängden gör också att Stina är lite tveksam till om hon kan slå sitt stående banrekord från premiäråret 2017, men samtidigt finns tävlingsinstinkten i henne även under barmarkssäsongen:

– Jag vet ju att när väl nummerlappen är på så kan allt hända, säger Stina.

Av bansträckningen minns Stina väl den första, nästan 1,5km långa, och bitvis branta backen uppför fjället fram till 2km-skylten.

– Det var utmanade och krävande, men så fort man var på toppen så belönades man ju av kilometerlånga vyer, så det var mödan väl värt! Jag njöt mest av den obanade delen för där kunde jag flyta på bra, relativt energisnålt, och njuta lite av utsikten, berättar Stina.

Prispallen i premiärupplagan av 10 km. 1:a Stina Nilsson, 2:a Louise Lindström, 3:a Karin Holmberg

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.