fbpx

Stora och starka startfält bjuder upp till kamp!

Löparfesten närmar sig med stormsteg! I detta nu har fantastiska 1772 stycken bestämt sig för att snöra på sig trailskorna och ställa sig på startlinjen i något av helgens lopp. I detta läge när känslor av förväntan och kanske också nervositet börjat smyga sig på har vi i tävlingsledningen spanat in några löpare som vi tror vill springa riktigt fort fram över Sälenfjällen.

När vi inleder på fredag kväll ser vi fram emot att följa Karl Walheim på Fjällnatten 12 km. Som svensk mästare i nattorientering är det uppenbart att Karl behärskar löpning både i tuff terräng och mörker. Walheim utmanas bland annat av fjolårets tvåa Eric Rosander.

När det sedan är dags för lördagens löpare att bemästra fjället är vi glada att återse Jenny Björnberg som tog en tydlig seger i damklassen över 42 km förra året. Att Jenny kan springa både långt och fort visade hon redan då, men kan hon till och med pressa sin tid ytterligare och utmana banrekordet? I herrklassen 42 km håller vi Anders Kleist som en stor favorit, en löpare med många maratonlopp med sig i bagaget. Anders innehar dessutom rekordet på Bagheera Fjällmaratons gamla bansträckning och vi gissar att han gärna sätter en bra tid även på den nya. En utmanare till honom kan vi hitta i Andreas Magnusson som tog en fin andraplats i loppet 2018.

Anders Kleist vann 2015. Kan han utmana om segern även i år?

På distansen 21 km får vi i damklassen återse fyran från 2018 i form av Live Sollid. En annan löpare som vi också kommer hålla ett extra öga på i den klassen är Frida Sandberg, till vardags landslagsåkare i skidorientering. Bland herrarna tror vi att den löpstarke orienteraren Henrik Jonsson kommer hålla sig långt framme. En till som vi ska hålla ett extra öga på är fjolårstvåan på distansen, Rasmus Haugen. Kan Rasmus få kliva högst upp på prispallen 2019?

På 10 km tycker vi det ska bli roligt att se vad den unge Albin Gezelius, som tävlar framgångsrikt inom längdskidåkning likväl som orientering och skidorientering, kan göra.

Säkerligen finns fler som känner sig redo att slåss om de främsta placeringarna i helgens olika lopp. Vi vågar hur som helst utlova härliga fighter och imponerande prestationer, inte bara bland loppens snabbaste löpare utan bland alla deltagare som väljer att utmana sig själva och de tuffa banorna.

HÄR finns samtliga resultat från tidigare år.

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.