fbpx

Två ”affischnamn” anmälda till fjällmaraton Sälen

sofiVi är glada att samboparet Ove Antvord Haugereid och Sofie Johansson redan nu anmält sig till höstens upplaga av Fjällmaraton Sälen. Sofie segrade i fjol i damernas 42km-klass och det är extra kul att nu veta att både herr- och damsegraren i 42-klassen kommer att finnas på startlinjen, då Erik Anfält sedan tidigare meddelat att han kommer till start.

Ove Antvord Haugereid är sambo med Sofie och blev 9:a i herrar 42km i fjol, en dryg halvtimme efter Erik Anfält och sprang på tiden 3:24:55. I vår marknadsföring har vi tagit fram en del affischer  där vi använt en bild på Ove då han passerar myrarna i slutet av loppet på väg ner mot Sälfjället. Han är årets affischnamn helt enkelt!

Annons_FMS kopiaDet han upplevde som bäst med fjolårets lopp var variationen i löpunderlag och han uppskattade även att så stor del av banan strängades över kalfjället. Det han minst uppskattade var asfaltspartierna i inledningen på loppet. Förhoppningsvis blir han därför nöjd över vår korrigering av banstråk till i år. Ove har genom åren sprungit väldigt många löplopp och har en egen 10-topp-lista på de trevligast loppen han sprungit.  

För att förbereda sig extra inför årets lopp funderar paret på att öva lite extra på ”spånglöpning”* då det var något de i fjol upplevde som lite ovant och ett underlag man sällan springer mycket på. För Sofie, som för övrigt har ett VM-stafettbrons i orientering från 2008, är formen på uppåtgående just nu och det blir intressant att se om någon annan tjej kommer kunna utmana henne hela vägen in i mål till hösten!?

*Red. anm. På myrarna finns spänger (2 parallella brädor) för att man skall kunna ta sig fram enklare.

Slide_c3

 

 

 

 

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.