fbpx

Två ”affischnamn” anmälda till fjällmaraton Sälen

sofiVi är glada att samboparet Ove Antvord Haugereid och Sofie Johansson redan nu anmält sig till höstens upplaga av Fjällmaraton Sälen. Sofie segrade i fjol i damernas 42km-klass och det är extra kul att nu veta att både herr- och damsegraren i 42-klassen kommer att finnas på startlinjen, då Erik Anfält sedan tidigare meddelat att han kommer till start.

Ove Antvord Haugereid är sambo med Sofie och blev 9:a i herrar 42km i fjol, en dryg halvtimme efter Erik Anfält och sprang på tiden 3:24:55. I vår marknadsföring har vi tagit fram en del affischer  där vi använt en bild på Ove då han passerar myrarna i slutet av loppet på väg ner mot Sälfjället. Han är årets affischnamn helt enkelt!

Annons_FMS kopiaDet han upplevde som bäst med fjolårets lopp var variationen i löpunderlag och han uppskattade även att så stor del av banan strängades över kalfjället. Det han minst uppskattade var asfaltspartierna i inledningen på loppet. Förhoppningsvis blir han därför nöjd över vår korrigering av banstråk till i år. Ove har genom åren sprungit väldigt många löplopp och har en egen 10-topp-lista på de trevligast loppen han sprungit.  

För att förbereda sig extra inför årets lopp funderar paret på att öva lite extra på ”spånglöpning”* då det var något de i fjol upplevde som lite ovant och ett underlag man sällan springer mycket på. För Sofie, som för övrigt har ett VM-stafettbrons i orientering från 2008, är formen på uppåtgående just nu och det blir intressant att se om någon annan tjej kommer kunna utmana henne hela vägen in i mål till hösten!?

*Red. anm. På myrarna finns spänger (2 parallella brädor) för att man skall kunna ta sig fram enklare.

Slide_c3

 

 

 

 

FLER NYHETER

Nya hemsidan är på plats!

Fjällmaratonsälen.se har fått ett nytt utseende! Mycket är sig likt innehållsmässigt – men ta gärna en stund och surfa runt. Kanske hittar du något nytt intressant du inte visste om [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.