fbpx

10 km-lopp ger många chans att springa på fjället

Söndagen den 30 oktober öppnar anmälan till 2017 års Bagheera Fjällmaraton Sälen. Nu presenteras en spännande nyhet då möjligheten att springa ett 10 km-lopp på kalfjället erbjuds. Loppet kommer, precis som 21- och 42 km-klasserna, att arrangeras under den sista lördagen i augusti 2017.

Även om 10 km-loppet är klart kortare än de övriga distanserna blir det ändå en tuff utmaning då hela slalombacken i Lindvallen skall passeras såväl uppför som utför. Däremellan får deltagarna uppleva några av Sälfjällets mest fantastiska löpstråk och vyer. Efter drygt halva loppet passeras energistationen vid underbara Stensjön och hemvägen därifrån är betydligt mindre energikrävande än vägen dit.

– Genom att starta upp en 10 km-klass vill vi ge ännu fler chansen att kunna vara med och springa under helgen. Vi hör många röster som fortfarande tycker att 21 km är långt och därför avstår. Nu kan alla som vill hitta en utmaning som passar även om man är helt nybörjare, menar Jakob Lööf som är tävlingsledare för loppet.

Alla deltagare i loppet får precis som i övriga klasser en deltagartröja, vår specialdesignade tube och en medalj.

Bansträckning

Här kan du se den planerade bansträckningen för 10 km- klassen.

10km_banskiss

Skilda starttider för distanserna

En annan nyhet för 2017 är att det kommer att bli skilda starttider för 10 km- 21 km- och 42 km-klasserna. Detta för att förhindra trängsel vid de tidigaste trängre passagerna i loppet och ge fri väg i så stor utsträckning som möjligt för de snabbare löparna.

Vid Stensjön passerar 10km-löparna en energistation med denna vy. Dit är den värsta stigningen gjord och det är mestadels utförsbacke kvar ner till målet vid Experium. Foto: Arkivbild.

FLER NYHETER

Nya hemsidan är på plats!

Fjällmaratonsälen.se har fått ett nytt utseende! Mycket är sig likt innehållsmässigt – men ta gärna en stund och surfa runt. Kanske hittar du något nytt intressant du inte visste om [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.