fbpx

Höstens fjällmaratonbana fastställd

energistation2

Under de inledande tre åren har bansträckningen för Bagheera Fjällmaraton Sälen sett tämligen lik ut. Deltagarens åsikter om banan spretar och genom årliga utvärderingar försöker vi skapa oss en tydlig bild av löparnas önskemål kring hur den kan förbättras enligt majoritetens önskemål. Med spänning presenterar vi nu en ny fjällmaratonbana som delvis dras i helt andra stråk än tidigare.

Under hösten 2015 tillträdde en ny banchef, Rikard Börjesson, som nu gjort ett gediget arbete för att ta fram banan. Utgångspunkt har varit att den skall dras i så vacker natur som möjligt, vara lagom utmanande för motionären och kännas som en kittlande utmaning för deltagaren. Det skall dessutom finnas möjlighet för publiken att följa loppet samtidigt som kvalitativa energistationer skall placeras ut på lämpliga ställen.

Mer kupering – mindre asfalt

Den nya banan är något mer kuperad än den tidigare. Den totala stigningen har ökat från 850 hm till 950 hm på 42 km-banan och från 450 hm till 640 hm på 21km-banan. Vi har även valt att förändra inledningen markant för att slippa de inledande kilometrarna efter Fjällvägen mot Högfjällshotellet.

Upplev Storfjället storslagna vyer

Oavsett om du springer 21 eller 42 km är en nyhet att du utmanas av Storfjällets sluttningar. När du klättrat höjdmetrarna upp till toppen kommer omedelbart belöningen då du får njuta av ett längre parti med fantastisk löpning på fint preparerad fjälled med milsvid utsikt. Efter en brantare utförslöpa ned från fjället kommer nästa utmaning – Storfjällsgraven! Leden till Storfjällsgraven är tekniskt utmanande och du möts av en spektukulär ravin med branta sluttningar. Under 3 km får du räkna med att farten sänks och njuta av miljön omkring dig. Lyssna till fjällbäckens porlande i ravinens botten och fyll på med lite extra energi vid energistationen i Storfjällsgraven.

StorfjällsgravenNy nedfart till målet

Även banans avslutning har förändrats. Den branta vägen ned från Snögubben byts nu ut av en mer serpentinliknande färdväg utför Lindvallens slalombackar. För trötta ben tror vi att denna utförslöpning kommer vara mer tacksam än den tidigare avslutningen och det ger även en härlig inramning för publiken vid arenan som i god tid kan se löparna kämpa under de avslutande kilometrarna i loppet.

 

Kartor

Kolla in våra banskisser för att se den exakta bansträckningen i Bagheera Fjällmaraton Sälen 2016.

Banskiss 21 km

Banskiss 42 km

42 km

42km

21 km

21km

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.