fbpx

Stort intresse för fjällmaraton i Avesta

lalla2

Lars-Åke ”Lalla” Dickfors är gymägaren som coachar sina kunder till att våga bryta barriärer och utmana sig med fjällmaratonupplevelser. Han menar att det bygger upp en starkare självkänsla hos individen vilket direkt leder till en förbättrad hälsa. Foto: David Andersson

Tätorten Avesta är kanske mest kända för sin järn- och stålindustri, men även huvudsäte för vår titelsponsor Bagheera AB. Här finns företagets huvudkontor, centrallager och en populär Outlet vid den välkända Dalahästen utmed riksväg 70. I staden verkar även Lars-Åke ”Lalla” Dickfors med sin friskvårdsverksamhet Diccfors konsult – träning och behandling AB.

Genom coach ”Lallas” hängivna arbete och intresse för fjällmaraton blomstrar intresset för fjällmaraton i bygden och senast i höstas fanns ett 30-tal Avestabor med i något av 21- eller 42km-loppet i Sälen. Sedan flera år tillbaka driver han framgångsrikt FMS Löpargrupp Avesta, ordnar träningsresor utomlands och den årliga resan till Bagheera Fjällmaraton Sälen i Lindvallen.

dickfors

Delar av den 29 personer stora grupp från Diccfors Konsult som 2015 deltog vid Bagheera Fjällmaraton Sälen. Foto: David Andersson

I dagarna träffade vi coach ”Lalla” för en pratstund och höra om hans planer inför höstens fjällmaraton-upplevelse, där han planerar för regelbundna gruppträningar under veckorna, träningsläger och en gemensam resa med boende och helpension till Sälen. Men varför detta engagemang?

”- Min passion i det hela är att få ”vanliga motionärer” att våga utmana sig själva och utsätta sig för lopp likt Bagheera Fjällmaraton Sälen”, säger Lars-Åke och fortsätter:

”-Att få kunder till gymmet som tidigare aldrig löptränat att komma igång med löpning, få dem att inse att de klarar av saker de tidigare aldrig vågat drömma stärker deras självkänsla enormt mycket. Bagheera Fjällmaraton Sälen är ett mål som ger vår träningsgrupp drivkraft i den vardagliga träningen, en ökad kunskap om den egna kroppen och löpteknik, samt den sociala gemenskapen vid våra träningstillfällen.”

Redan nu efter nyår startar Diccfors konsult upp grundträningen inför Bagheera Fjällmaraton Sälen 2016 och intresset förväntas bli stort. En viktigt del är tekniken vilket man lägger stort fokus på vid de gemensamma träningspassen. Som löpare skall du ta tusentals steg bara under ett pass vilket gör att rätt löpteknik blir nödvändig för att på sikt hålla sig fri från skador. Vi är också noga med att jobba med löpning i olika intensitet och på skilda underlag under hela tiden fram till loppet.

Uppstart 13 januari 2016

Redan denna vecka, onsdag 13 januari är uppstart för årets grupp. De första 3 tillfällena är kostnadsfria ”prova-på-tillfällen” där alla nyfikna kan komma och känna på upplägget. Sedan erbjuds ett gediget förberedelsepaket med 24 veckor grundträning och 4 veckor formtoppning innan det bär av till den gemensamma resan till loppet.

[button size=”big” type=”wide” bg_color=”#2FAAE1″ text_color=”#ffffff” link=”http://anmalan.fjallmaratonsalen.se/appliance/?event_id=35450″ linking=”new-window”]Anmälan FMS Löpargrupp Avesta[/button]

Läs mer om

FMS Löpargrupp Avesta

Diccfors konsult – träning och behandling AB

maria_a

I mål efter en lång kamp på fjället! Startnummer 705, Maria Amneus, har deltagit i samtliga upplagor av Bagheera Fjällmaraton Sälen, och förberett sig med träning i FMS Löpargrupp Avesta. Foto: David Andersson

FLER NYHETER

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.