fbpx

En helhetsupplevelse i Sälenfjällen – Martin genomförde både Fjällnatten och 42 km

En unik utmaning med lite extra krydda, det var tanken när Fjällnatten presenterades inför årets fjällmaratonhelg i Sälen. Det blev en lyckad premiär med lyriska deltagare längs banan och vid målgång – här kan du läsa mer om premiären av fjällnatten. Liftresan med Gustav Express till start förstärkte stämningen och när molnen skingrades lagom till första målgång syntes en mäktig fullmåne på himlen. 

För en av deltagarna som åkte i liften på väg till start väntade en speciell utmaning under det kommande dygnet – att kombinera Fjällnatten 12 km med Fjällmaraton Sälen 42 km, vilket innebar  att starta sitt andra lopp mindre än 10 timmar efter målgången på fredagskvällen. Martin Nilshagen Team BDS var den som antog utmaningen och genomförde fjällmaradubbeln 2018.

Självklart blev vi nyfikna på hur Martin upplevde helgen och pratade lite kort med honom några dagar efter genomförandet.

Hur gick tankarna när du anmälde dig till båda loppen för att genomföra fjällmaradubbeln?

Jag gillade delen med nattlöpning. Har aldrig sprungit med lampa och jag skulle ändå upp till Sälen för att springa 42 km så varför inte köra en dubbel.

Det var framförallt två meningar jag fastnade för i inbjudan till Fjällnatten. ”Vem klarar av att genomföra Fjällmaratondubbeln i Sälen? Inte många tror vi.

Jag kunde inte motstå det, gillar utmaningar!

Hur laddade du upp dagarna innan och framförallt hur laddade du om kropp och knopp efter fjällnatten inför dina väntande 42 km? Det är ju inte jättelång vila.

Dagarna innan så jobbade jag som vanligt men åt lite extra. Jag kom upp till Sälen dagen innan Fjällnatten för att få lång vila innan. Efter nattlöpningen åt jag en hel del för att försöka ladda om kroppen, det blev inte så många timmars sömn men jag kände mig rätt okej vid starten på 42 km, trots allt. Sedan, efter första passeringen vid Högfjällshotellet började Fjällnatten göra sig påmind i låren, men det var bara att bita ihop och njuta av fjällen.

Hur var det att springa i  mörker?

Det var riktigt trevlig att springa i lampornas sken och mäktigt att se alla ljuspunkter uppe på fjället.

Vad var den bästa upplevelsen under helgen som helhet?

Gillade hela upplägget och alla glada hejarop.

Har du några tips till de som siktar på att genomföra dubbeln 2019?

Ett tips vore ju att köra en liknande träningsrunda med 12 km nattlöpning och sen ut på en långtur morgonen efter.  

Vi är imponerade över en strong insats på fjället, du är hjärtligt välkommen tillbaka 2019!

Tack så mycket och tack för ett grymt arrangemang.

Fjällnatten 7 km lanseras till 2019

Till 2019 års Fjällnatten introducerar vi nu ytterligare en distans – Fjällnatten 7 km. Kanske är det fler som antar årets mörkaste utmaning och vem vet – kanske är det fler som vågar sig på dubbeln?!

Mer information och länk till anmälan hittar du här.

Dubbla nnummerlappar, finishertröjan från 42 km, medaljen samt Fjällnatten-mössan.

 

 

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.