fbpx

Niclas Conradsson laddar för sitt femte Bagheera Fjällmaraton Sälen

I en serie intervjuer berättar de sju deltagare som genomfört alla upplagor av Bagheera Fjällmaraton Sälen sina bakgrunder som löpare och om upplevelserna på fjället i Sälen. Den här gången är Niclas Conradsson, som representerar Running Thirsty i resultatlistorna, i fokus. 

Niclas Conradsson

Niclas Conradsson (3157) precis efter start i 2016 års upplaga av Bagheera Fjällmaraton Sälen.

Hej Niclas! Kan du berätta lite om dig själv som löpare?

Löpningen har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag älskar den enkla form av träning som löpningen erbjuder och även den frihetskänsla som infinner sig när jag känner att jag kan springa hur långt som helst. Samtidigt är jag ganska lagom i min träning och brukar snitta två till tre pass i veckan och jag har heller inga direkta mål utöver välbefinnande, upplevelser och hälsa. Jag gillar att variera min löpning och kör allt från intervaller i stadsmiljö till långrundor i skogen och fjällen.

Vad är ditt förhållande till Sälen och fjällmiljöer?

Sälen var från början en plats dit jag åkte på vintertid för att trixa på en snowboard. Tankarna på att åka dit på sommaren var inte en del av min upplevelsevärld. Efter en löparresa till Åre så förstod jag att de svenska fjällen gör sig mycket bättre i löparskor på sommaren än vad de hade gjort vintertid. Sälen åkte jag till några resor senare och uppskattade verkligen den kuperade terrängen och de vackra vyerna, samt det relativt korta avståndet till Stockholm.

Vilket är ditt bästa minne från åren?

Mitt bästa minne är från 2015 tror jag. Då var det ovanligt varmt och även ovanligt molnfritt. Som vanligt var det en tuff halvmara som skulle avverkas och den sista backen var riktigt seg och kroppen värkte på alla möjliga sätt. Steg för steg så närmade jag mig krönet, i vad som kändes som ultrarapid. Jag nådde trots allt till slut krönet och kvar väntar ju då en sista lättsprungen sträcka. Plötsligt släppte löpningen rejält och jag kunde ligga på ordentligt, med vetskapen att det var lättsprunget på slutet och att det går att tjäna en del tid där. Stegen kändes otroligt lätta och till höger erbjöd det klara vädret en fantastisk utsikt över Lindvallen.

Hur ser din uppladdning ut inför loppet, har du något favoritpass?

Det finns en liten skidbacke där jag bor. Jag brukar lägga till den vid mina vanliga löprundor som ett komplement.

Vad är din rekommendation till löpare som deltar för första gången?

Det bästa tipset är att inte vänta med att gå i uppförsbackarna. Man förlorar väldigt mycket kraft och vinner samtidigt knappt någon tid på att försöka springa i en skidbacke. Det är bättre att satsa på att springa fort när det är mer lättsprunget eller att gå fort uppför.

Vad har du för målsättning med årets lopp?

Ambitionen är som alltid att ta mig runt med ett hyggligt tempo.

Till sist, vilken är din favoritsko för löpning på fjället?

Saucony Peregrine 7 är en favorit som fungerar bra på fjället för mig.

 

Vi önskar Niclas Lycka Till inför sin femte upplaga av Bagheera Fjällmaraton Sälen.

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.