fbpx

Ny sportdrycksleverantör och uppgradering av energistationerna.

På flera håll i landet börjar solens strålar värma och våren är i antågande. Det dröjer alltså inte alltför lång tid innan löparsäsongen är igång på allvar, även om det här i fjällen får blir vinterlöpning ett tag till.

Sedan länge pågår planeringen och förberedelserna inför årets Bagheera Fjällmaraton Sälen och just i dagarna har ansvariga för energistationerna varit extra aktiva och planerat för dels den förväntade ökningen av deltagare och dels för årets nyhet – 10km-banan! Båda faktorerna har spelat in när det nya utbudet av energipåfyllning tagit form. Vad som nu erbjuds på respektive station finns att läsa i inbjudan – klicka här för att läsa mer.

Ambitionen från vår sida är att förändringen ska optimera energiintaget för deltagarna längs med banan och att utbudet ska vara så komplett som möjligt, med tanke på den omfattande logistiken som krävs under tävlingsdagen.

 Ny leverantör av sportdryck – Umara

En passande nyhet att presentera i samband med detta är vår nya partner och leverantör av sportdryck – Umara.
Umara kommer till årets lopp att leverera sportdrycken som serveras på de sju energistationerna och de kommer även att erbjuda energi- och uppladdningspaket inför loppet. Det är ett spännande samarbete och vi som arrangör känner oss trygga i att kunna erbjuda bra produkter till våra deltagare.

Umaras sportdryck är vegananpassad och även helt fri från laktos, gluten och mjölkprotein. Då den dessutom tillverkas i lokaler som ej behandlar nötter bör den kunna passa i stort sett samtliga deltagare. Att muggarna som sportdrycken kommer att serveras i är komposterbara och miljövänliga går hand i hand med vårt arbete för att skapa ett hållbart arrangemang.  Förutom att finnas på vårt lopp är Umara även officiell leverantör av sina produkter till Svenska Friidrottsförbundet samt arrangemang som 10-mila och SM-milen.

Umara är ny sportdrycksleverantör till Bagheera Fjällmaraton Sälen
Här kan du läsa mer om Umara och deras produkter. Om du gör en express-snabb beställning har de just nu fraktfri leverans till och med imorgon, söndag 19/2.


Mot nytt deltagarrekord,  redan i februari.

Vi kan med stor glädje även rapportera att anmälningsläget ser bra ut och vi kommer i dagarna att passera 900 anmälda deltagare. Det är en fantastisk utveckling sedan loppets start 2013 och när vi jämför med hur det såg ut vid samma tidpunkt vid tidigare års arrangemang är ökningen markant till i år. Fler och fler vill upptäcka och njuta av löpning i fjällen och det är självklart riktigt roligt tycker vi. Att anmälningssiffran redan nu är så pass hög innebär att taket på 2000 deltagare kan komma att uppnås redan framåt sommaren.
Är du ännu inte anmäld? Här hittar du anmälningssidan.

FLER NYHETER

Fixa den perfekta julklappen!

Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.