fbpx

Rapport från löparweekend i Nässjö

DSC_0003
Förra helgen arrangerade vi första upplagan av Bagheera Fjällmaraton Sälen Löparweekend i Nässjö. Totalt deltog 14 löpare under helgen som innehöll långpass, tävlingsrace, löpskolning, föreläsning, avkoppling och mycket annat i utmärkt höstväder.

Så här beskriver våra löparcoacher Hannes och Martin själva helgen:

Lägret började i fredags i Lövhult med marschallintervaller. (Det går till på följande vis, sätt ut marschaller i olika banor, antingen en marschall som vändpunkt eller marschaller i en slinga som deltagarna följer. Vid startpunkten lottas till varje deltagare vilken runda som ska springas och hur lång vilan blir inför nästa intervall. Det blir en typ av fartlek och ett roligt alternativ nu när det är mörkt ute!) Efter passet blev det tröj- och buff utdelning. Kvällen avslutades sedan på hotell Högland där en tvårätters meny skulle avnjutas. Ryggbiff och äppelkaka med vaniljsås. Vi hade till och med lyxen att lyssna till ett liveband som spelade. Var kanske lite för högt och lite för party för att vi skulle kunna konversera utan att behöva skrika. Men trots detta besvär så hade vi en trevlig middag tillsammans. Mätta och belåtna gick vi sedan och la oss för att ladda inför morgondagen.

DSC_0011

Hela gänget som deltog vid den första upplagan av Bagheera Fjällmaraton Sälen löparweekend i Nässjö.

Dagen D – D som i Dubbelpass var äntligen här! Vi samlades 9.00 i Lövhult för dagens första träningspass som innebar långpass på höglandsleden. Vi hade två alternativ att välja på, en 22 km runda och en 13 km runda. Det blev ungefär hälften av deltagarna som valde den långa och hälften som valde den lite kortare varianten så en bra fördelning. Den långa gruppen sprang iväg strax efter 9.00 medans den lite kortare fick vänta in buss 301 mot Eksjö för att ta oss till Broarp där vi gick på höglandsleden. Därifrån väntar nästan en stigning tillbaka till Lövhult. Höglandsleden går genom hagar, längs med grusvägar, stigar, över kalhyggen, i lövskog, förbi små röda stugor och i granskog. Alltså en väldigt trevlig upplevelse med stor variation och extremt vackert! Tillbaka i Lövhult blev det en snabbdusch för att sedan äta lunch. Fram till nästa pass 16.00 var det antingen lite tid för att återhämta sig eller så fanns möjligheten att prova på rullskidor.

I dagens andra pass var det teknikträning som var huvudfokus. Skipping, höga knän, vristjogg, hälkick, hjulet och diverse koordinationsövningar drillades. Kort och gått en genomgång av hur man kan jobba med löpskolning och vad det kan ha för effekt på löpningen. Passet avslutades med fokuslöpningar och en kortare stafett. En kort bastu hanns med ute i lövhult innan det återigen var dags att inta matsalen på hotellet. Lördagskväll och trerätters. Gott! 20.00 startade vi med föreläsningen ”Från inandning till utandning”, där vi gick igenom syrets väg från luften till de arbetande cellerna och vilka system i kroppen som är inblandade i detta. För att ge en ökad förståelse för vad det är som sker i kroppen när vi springer. Vi avslutade med att prata om träning för att påverka dessa system för att bli en bättre löpare!

Söndag – Avslut på löparweekenden och Höglandsloppet! Dagen inleddes med sovmorgon vilket jag tror alla uppskattade efter den intensiva gårdagen. 10.45 började vår uppvärmning tillsammans, vi sprang första delen av banan och avslutade med rörlighet för att komma igång ordentligt. Stela ben var nog något som vi alla kände när vi klev ur sängen denna dag. Därefter fick deltagarna ca 20 min att förbereda sig själva inför start. 11.30 gick startskottet för det 44e Höglandsloppet och vi sprang iväg! Tror alla kände sig positivt överraskade att det ändå gick så bra att springa trots mycket träning tidigare och stela ben. Som sagt när nummerlappen är på och hornen växt ut stoppar inte lite värk en från att tävla!

Efter att alla gått i mål körde vi avslut. Vi delade ut ett After-run-kit innehållandes kexchoklad, festis, och en nötmix. Deltagarna fick även med sig ett träningsprogram med tips på hur de kan variera sin träning. Sedan pratade vi med varandra hur loppet hade gått och om banan verkligen var så tuff… kort och gott, lite allmänt gött löparsnack!

Tack och bock alla som var med och gjorde denna helg möjlig! Lycka till med er löpning i framtiden och hoppas vi ses igen!

Mvh, Hannes och Martin

 

 

 

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.