fbpx

Skidesset Stina Nilsson antar nya utmaningen 10 km

Sveriges sprintdrottning i längdskidåkning, Stina Nilsson, kommer i år att vara en av deltagarna i Bagheera Fjällmaraton Sälens nya distans – 10 kilometer.

Stina Nilsson deltar i årets nyhet 10 km.  Foto:Bildbyrån

Stina Nilsson deltar i årets nyhet 10 km. Foto:Bildbyrån

 

Stina har tidigare i sommar sprungit både stadslopp och traillopp och hon menar att löpningen är en betydande del i hennes träning och förberedelser för att bli bäst i världen inom längdskidåkning. Långa, lugna pass i fjällmiljö varvas med högintensiv löpning i myrar och Stina använder sig av löpningen året om, dvs även under vinterns tävlingssäsong. Med Stinas lokala anknytning till Malung och Sälen är det lite extra roligt att hälsa henne välkommen till årets trailäventyr.

I programboken inför årets lopp kan ni läsa en längre intervju med Stina, där hon utvecklar sina tankar kring löpningen som medel för att bli en bättre skidåkare. Hon avslöjar också varför hon ofta lyssnar på musik med högtalarfunktionen påslagen när hon springer!

FLER NYHETER

Officiella resultatlistor & bilder

Officiellt resultatet är nu publicerat. Mellantidspasseringar går att se under fliken liveresultat. Ser resultatet konstigt ut? Hör av dig via mail till info@fjallmaratonsalen.se Alla bilder från helgen är även uppladdade och finns [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.