fbpx

Stor insats för upprustning av vandringsleder i Sälenfjällen

Den senaste tiden har ett ambitiöst arbete pågått i delar av Sälenfjällen för att rusta upp vandringslederna. Det är Länsstyrelsen, tillsammans med flera lokala aktörer, som har utfört arbetet där man nu kan se en tydlig förbättring på flera platser. Det är främst längs med vandringsleden som går under namnet södra Sälenringen som upprustningen och ny spångning har skett.

– Det är ett trevligt initiativ och vi är glada för att få vara en del i den upprustning som nu skett. Inte bara för vårt arrangemangs skull utan kanske framförallt för alla de vandrare som varje dag under sommarhalvåret använder lederna. Sälenfjällens vandringsleder är ju några av landets mest besökta och det är självklart viktigt att de håller en hög standard, säger Jakob Lööf tävlingsledare för årets Bagheera Fjällmaraton Sälen.

Nya spänger

Nya spänger i Sälen.

Genom medel från Ola Fagrells minnesfond har Bagheera Fjällmaraton Sälen fått möjlighet att vara en del i upprustningen och ansvarat för de delar som berör bansträckningen i loppet. Vill du stötta utvecklingen av vandringslederna i Sälenfjällen tar fonden tacksamt emot bidrag.

Du kan läsa mer om Ola Fagrells minnesfond här.

För varje deltagare i loppet skänker arrangören årligen tio kronor till fonden.

FLER NYHETER

Nya hemsidan är på plats!

Fjällmaratonsälen.se har fått ett nytt utseende! Mycket är sig likt innehållsmässigt – men ta gärna en stund och surfa runt. Kanske hittar du något nytt intressant du inte visste om [...]

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om ditt lopp.